LED spot lámpa, LED spot lámpatest LED spot lámpa, LED spot lámpatest

LED spot lámpa, spot lámpatest az üzletvilágításban

Ha önnek az üzletében egy árucikkre, vagy áru csoportra kell fókuszálni a fényt, ezt a LED spot lámpa segítségével teheti meg a leghatékonyabban és leggazdaságosabban. A LED spot lámpa éppen ezért sokkal elterjedtebb az üzletvilágítás területén, mint lakóházakban, otthonokban.

A LED spot lámpa a nevét az angol spot (pont) szóból kapta. Az elnevezés onnan ered, hogy a spot lámpatest fénye nem szóródik szét, hanem egyetlen pontra (spot) fókuszálódik.

A LED spot lámpa vagy LED spot lámpatest legfontosabb jellemzője, hogy mekkora szögben szórja a fényt. A szórás szöge általában 15°-60° között van. A kisebb szögben szóró spot lámpatest kisebb területet világít be, de erősebb a fénye, így jobban kiemeli az Ön árucikkeit. A nagyobb szögben szóró spot lámpatest nagyobb területet világít be, egyenletesebb fényt biztosít.

A LED spot lámpatest kivitele szerint két nagy csoportba sorolható

1. Sínes spot lámpa

A sínes spot lámpa bármikor áthelyezhető egyik sínről egy másikra, vagy egy sínen belül. Így több vagy kevesebb fényt fókuszálhat egy árucikk csoportra, kiemelhet üzletében bizonyos területeket. Pontlight Kft. sínes spot lámpatestekből fémhalogén, halogén és LED izzóval szerelt típusokat is forgalmaz.

2. Fixen felszerelt spot lámpatest

A fixen felszerelt spot lámpatestek is forgathatók és billenthetők, de nem helyezhetők át. Ezeket érdemes akkor használni, ha az üzletberendezés állandó, vagy csak kis mértékben változik. Ebből a típusból az álmennyezetbe épített típusok terjedtek el a leginkább. Előnyük, hogy maguk a lámpatestek esztétikusan elrejtőznek a vásárlók elől, csak fényük dolgozik az ön üzletének nagyobb forgalmáért.

Minden LED spot lámpa fontos tartozéka a reflektor, ami az izzó fényét fókuszálja. A reflektor néha egybeépül magával az izzóval, de van olyan spot lámpa, ahol csak az izzót cserélik, a reflektor marad. Nagyon fontos, hogy ha a reflektor a spot lámpa állandó része, akkor olyan anyagból készüljön, ami hosszabb távon sem fakul meg, nem veszít tükröző képességéből.

Amennyiben üzletének, boltjának világítására LED spot lámpákat szeretne használni ide kattintva tekintheti meg a Pontlight által forgalmazott konkrét típusokat.

Ha árajánlatot szeretne kérni, hívjon a +36 70 6148036 telefonszámon, vagy írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.