LED lámpatest az üzletvilágítás új csillaga LED lámpatest az üzletvilágítás új csillaga

LED lámpatest az üzletvilágítás új csillaga

Az elmúlt években az üzletvilágítás terén egyre inkább hódít a LED lámpatest. Mi az oka ennek a nagy népszerűségnek?

A LED lámpatest sikertörténete főként a minden korábbit felülmúló energiatakarékosságnak tudható be.

Az üzletvilágítás terén – ahogy a világítástechnika más területein is – a fényforrások fényerejét a lumen/Watt mérőszámmal adják meg. Ez adja meg, hogy pl. egy LED lámpatest 1 Watt fogyasztás hatására hány lumen fényerőt produkál. Az alábbi táblázat adja meg a jelenleg forgalomban lévő fényforrások fényerejét:

Hagyományos izzólámpa

10 – 15 lumen/watt

Halogén izzó

20 – 25 lumen/watt

Kompakt fénycső

50 – 65 lumen/watt

Fénycső

60 – 80 lumen/watt

Fémhalogén lámpa

70 – 80 lumen/watt

LED lámpa

100 lumen/watt

Látható, hogy egy hagyományos izzóhoz képest a LED lámpa akár 10-szer akkora fényerőt kelt azonos fogyasztás mellett. De még az üzletvilágításban olyan népszerű fémhalogén lámpáktól is 20 százalékkal nagyobb fényerőt produkál. Vagyis azonos fényerő mellett Ön a boltjában 20 százalékkal csökkentheti a fogyasztást a fémhalogén lámpatestek lecserélésével is.

Mivel a többet fogyasztó lámpák több hőt termelnek, ezért a nyári időszakban ezt hűtéssel kell ellensúlyozni. LED lámpatest használata esetén csökkentheti a légkondicionálás költségeit is.

A LED lámpatest ugyan valamivel drágább, de a számítások és a tapasztalat azt mutatja, hogy ez egy 18 hónap alatt megtérülő befektetés, amely utána folyamatos megtakarítást hoz Önnek.

A LED lámpatest nem fakít!

Kevesen tudják még, de a LED lámpatest egyik legnagyobb előnye a ruházati és méteráru boltokban mutatkozik meg. A fémhalogén izzók közvetlen fénye ugyanis egy-két hónap alatt ugyanúgy kifakítja a szövetek, vásznak színét, mintha azok napon lettek volna. A megfakult szöveteket és ruhadarabokat pedig csak jelentős kedvezménnyel tudja eladni, így Önt jelentős veszteség éri.

LED lámpatest használata esetén azonban ilyen jellegű probléma nem fordul elő. Néhány hét elteltével nyugodtan cserélheti a kiemelt ruházati darabokat, azok színe épp olyan lesz mint újkorában.

LED lámpatest típusok

A Pontlight kínálatában süllyesztett, függesztett és sínes LED lámpatest is található, így Ön biztosan megtalálja az üzletébe leginkább megfelelő világítástechnikai megoldásokat. Amennyiben további információt szeretne, hívja a a +36 70 6148036 telefonszámot, vagy írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.