A LED lámpa az üzletvilágítás új mérföldköve A LED lámpa az üzletvilágítás új mérföldköve

A LED lámpa az üzletvilágítás új mérföldköve

Világításra szánt LED lámpa alig tíz éve kapható kereskedelmi forgalomban, de ez alatt is sokat fejlődtek, fényerejüket folyamatosan növelik a gyártók. A hagyományos izzókkal szemben a LED lámpa rohamosan fejlődik: az elmúlt években 18-24 havonta megduplázódott az egy LED lámpa által biztosított fénymennyiség.

A LED lámpa keveset fogyaszt, és élettartama sokkal hosszabb mint bármelyik korábbi világítási megoldásé. Nem véletlenül alkalmazzák egyre több helyen. Például az Egyesült Államok kormánya elrendelte, hogy 2005 végéig a közlekedési lámpákban csak LED izzók alkalmazhatók, hiszen ezek az év 365 napján napi 24 órában égnek.

A LED lámpa előnyei

A hagyományos izzók 1000 órás élettartamával a LED lámpa akár 100000 óra működési időt is biztosíthat, így előfordulhat, hogy az Ön üzletében soha nem lesz szükség izzócserére. A LED lámpa fogyasztása minden korábbi megoldásnál alacsonyabb. Ráadásul a LED lámpa beépítési mélysége kicsi, ezért kisebb lámpatest is kialakítható azonos teljesítmény mellett.

A LED lámpa hosszabb élettartama mellett a felhasznált anyagok vonatkozásában is környezetbarát fényforrás, mert nem tartalmaz higanyt, mint a kompakt fénycsöves energiatakarékos izzók. Környezetvédelmi szempontból is fontos, hogy a hagyományos izzókhoz képest a LED lámpa energiahasznosítása akár kilencszer jobb lehet.

LED lámpa az üzletvilágításban

A széles spektrumú fehér fényt jelen pillanatban két megoldással hozza létre a legtöbb LED lámpa:

1. Fénysugarak keverésével: ennél a technikával egy tokba zárnak egy-egy piros, kék és zöld LED-et. A komponensek erejének változtatásával a színek szabályozhatóvá válnak.
2. Foszfor bevonattal. Ha egy kék LED-ből származó gerjesztett fotonok foszforrétegnek csapódnak, az a fénycsövekhez hasonlóan többféle spektrumú fény létrehozását teszi lehetővé. Ma üzletvilágításra leginkább ezt a megoldást használják.

kirakat világítás

Ha Ön a boltjában a termékek megvilágítására használt már halogén izzót, tapasztalhatta, hogy a szövetek, ruhaneműk egy idő után ugyanúgy kifakulnak, mintha tűző napra tette volna azokat. A LED lámpa alkalmazásának legnagyobb előnye, hogy a kiállított ruhák és szövetek nem fakulnak, így hetek, hónapok után is eladhatók maradnak a termékek.

Képzelje el, hogy üzletében a napsugárzáshoz legközelebb álló tiszta fénnyel emeli ki az összes termékét, a LED lámpák mégsem növelik feleslegesen a hőmérsékletet. A LED lámpa alkalmazásával nincs feleslegesen elégetett energia, így a villanyszámlák is lényegesen alacsonyabb összegről szólnak majd.

Ha szeretne üzletébe, boltjába korszerű, költséghatékony és energiatakarékos LED lámpára árajánlatot kérni, hívja most a +36 70 6148036 telefonszámot.